OMG

Jongen blijft achter met litteken na Mike Tyson-henna tattoo

  1. Newschevron right
  2. Jongen blijft achter met litteken na Mike Tyson-henna tattoo

Een 18-jarige jongen uit Engeland dacht een leuke henna-tattoo te nemen à la Mike Tysons tattoo in zijn gezicht. Voor 10 euro liet hij de henna zetten tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Zakynthos, maar in plaats van henna heeft hij nu een litteken op zijn gezicht.

Droge tweet

De huid van James Colley, zoals de arme jongen heet, is namelijk verbrand door de zwarte henna. Hij plaatste een foto op zijn Twitter, met de droge caption:

"Nam een €10 Mike Tyson henna tattoo in Zante (Zakynthos), het is nu alleen weg en het heeft mijn gezicht getekend voor de komende 3-5 jaar! #happydays".

zwarte henna

James is niet de enige met littekens door een henna tattoo. Veel mensen kregen een permanente henna afdruk, nadat de zwarte henna brandwonden en blaren achterlaat op hun huid. Dit komt doordat er in zwarte henna een stofje zit om de kleur zwart te maken. Dit heet PDD en wordt ook gebruikt in haarverf. Als het in aanraking komt met de huid, kunnen mensen een heftige allergische reactie krijgen.

Let dus goed op! Zwarte 'henna' bestaat helemaal niet, het goedje is natuurlijk en hoort groen te zijn in het begin, waarna het naar rood/oranje verandert als het op je huid zit.

Ster advertentie
Ster advertentie