OMG

Deze 7 vage complottheorieën verpesten voor altijd je jeugd

  1. Newschevron right
  2. Deze 7 vage complottheorieën verpesten voor altijd je jeugd

Op een vroege zaterdagochtend je favoriete tekenfilms kijken, was waarschijnlijk één van de prachtigste momenten uit je jeugd. Het zijn mooie herinneringen, maar als we deze zeven complottheorieën mogen geloven, waren deze tekenfilms toch niet zo mooi.

1. de kinderen van de rugrats zijn dood of hebben nooit bestaan

Angeliekje was altijd al een beetje... apart. Volgens deze complottheorie waren de andere kinderen altijd een deel van haar fantasie. Zo zijn bijvoorbeeld Dicky en zijn moeder eigenlijk overleden tijdens de bevalling. Ook de tweeling zou eigenlijk nooit hebben bestaan, omdat hun moeder abortus pleegde. Angeliekje wist niet of het een jongen of meisje zou zijn, waardoor ze besloot een twee-eiige tweeling te creëren. Creepy...

2. De kinderen in ed, edd, eddy zitten vast in het vagevuur

Blijkbaar zijn ook de kinderen in deze tekenfilm dood. Alleen zijn zij niet onderdeel van de rijke fantasie van een kind, maar zitten ze vast in het vagevuur. "Huh, wat is dat?" Het vagevuur is een 'wereld' tussen het leven en het hiernamaals waar iemand na de dood vast komt te zitten als hij of zij heeft gezondigd en niet is vergeven. Heb je de ouders van de kinderen ooit gezien? Nogmaals, creepy.

3. iedereen in bikinibroek is een gemuteerd wezen

Blijkbaar is Bikinibroek, het onbewoonde atol Bikini. Een atol is een ringvormig koraaleiland. In de jaren 40 werden op Bikini waterstof- en atoombommen getest, waardoor het nu radioactief is. Daardoor gedragen de wezens die in Bikinibroek leven zich zo raar; ze zijn gemuteerd door de radioactieve straling die daar heerst.

4. de karakters van spongebob representeren de zeven hoofdzonden

Mocht je echt geloven in de zeven zonden dan klinkt dit misschien geloofwaardig. Spongebob moet lust zijn, want hij houdt van iedereen, Mr. Krabs is gierigheid, want hij houdt alleen maar van geld, Patrick is luiheid, Octo is woede, Sandy is ijdelheid - ze is veel te trots op haar staat Texas - Gerrit is gulzigheid en Plankton is jaloezie. Misschien ver gezocht?

5. arnolds grootouders in hey arnold! zijn eigenlijk zijn echte ouders

Het is misschien een beetje ongeloofwaardig, omdat we foto's hebben gezien van Arnolds ouders, maar je kan het toch wel in je achterhoofd houden. Aan de andere kant klinkt het wel logisch, want volgens de complottheorie is Arnolds hoofd zo raar gevormd omdat zijn 'ouders' zo oud zijn.

6. Dr. Doofenshmirtz is phineas' vader?!

Als je het verhaal van Phineas en Ferb goed hebt gevolgd, weet je dat de twee jongens stiefbroers zijn. Phineas' moeder is namelijk getrouwd met Ferbs vader. Over Phineas' biologische vader wordt nooit gesproken, dus er is geen spoor van hem. Of toch wel? Als we deze theorie mogen geloven, is Dr. Doofenshmirtz zijn echte vader. Denk erover na, ze houden allebei van dingen uitvinden, hebben hetzelfde puntige hoofd én Doofenshmirtz ging ooit op date met Phineas' moeder. Hmm, verdacht...

7. De smurfen zijn fucking racistisch

"Huh, maar ze zijn zo lief en onschuldig!" Niet volgens deze theorie. De smurfen zijn namelijk zogenaamde white supremacists oftewel extreme racisten. Hoe? Ze dragen witte hoeden net als de KKK en hun 'leider' Papa Smurf heeft zelfs een rode hoed. Zo ging het er in het echt ook aan toe, just saying.

Ster advertentie
Ster advertentie