OMG

8-jarig jongetje met hersentumor ondergaat bestraling als een echte Stormtrooper

  1. Newschevron right
  2. 8-jarig jongetje met hersentumor ondergaat bestraling als een echte Stormtrooper

Evan is nog maar 8 jaar en moet nu al heftige bestralingen ondergaan wegens een ernstige hersentumor. Dat zorgt voor veel verdriet en daarom had het kinderziekenhuis waar hij wordt behandeld dit keer een bijzondere verrassing voor hem.

Masker

Voor de behandeling moet hij telkens een masker dragen, zodat elk punt van het hoofd door de straling geraakt wordt. Evan is een enorme fan van Star Wars en dat was ook de ziekenhuismedewerkers niet ontgaan. Eén van de dokters maakte een speciaal Stormtrooper-masker, zodat hij zich nog sterker voelt bij de behandeling. En het werkt: twee verplegers verkleed als Stormtroopers gaan met Evan mee als hij met een grote glimlach naar de behandelkamer wandelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samen strijden

Evan zal niet het enige kindje in het Amerikaanse St. Louis kinderziekenhuis zijn dat een masker krijg. Specialist Hannah Heimos wil namelijk verschillende maskers gaan maken voor zieke kinderen. Zo hebben ze een beetje afleiding en kunnen zij samen met hun favoriete superheld, stripfiguur of Disney-prins of -prinses de strijd aangaan tegen hun ziekte.

Ster advertentie
Ster advertentie