OMG

Succesvol model en sporter Kanya werd geboren zonder benen

foto: Instagram: Kanya Sesser
  1. Newschevron right
  2. Succesvol model en sporter Kanya werd geboren zonder benen

No Legs No Limit! Dat is het levensmotto van Kanya Sesser. Ze werd geboren zonder benen, maar dat heeft haar niet tegengehouden haar dromen achterna te gaan. De 25-jarige vrouw is een succesvol model, skateboarder, surfer, actrice, stuntvrouw én motivational speaker. En dat laatste vindt ze misschien nog wel het belangrijkst, want ze hoopt anderen te inspireren om zich door niks tegen te laten houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geboren

Kanya werd als klein baby'tje langs de weg gevonden in Thailand. Ze werd daar door haar ouders omwikkeld in een dekentje achtergelaten. Omdat degenen die haar als baby vonden geen littekens bij haar aantroffen, gaan ze ervan uit dat Kanya geboren is zonder benen.

Geadopteerd

Op haar vijfde werd Kanya geadopteerd en meegenomen naar Amerika. Iets waarvan ze zelf zegt dat het haar leven heeft veranderd. In Amerika kreeg ze ten opzichte van een Thailand een beter levensperspectief.

Uniek

In de interviews die Kanya geeft, benadrukt ze dat haar leven niet anders is, omdat ze geen benen heeft. Ze heeft zich aangepast en kan in principe alles doen wat ze wil. Het woord 'gehandicapt' vindt Kanya dan ook niet passend, ze noemt zichzelf liever 'uniek anders'.

Sport en modellenwerk

Het lijkt misschien erg lastig om te skateboarden, surfen en skiën zonder benen, maar Kanya doet al die dingen gewoon. Al sinds kinds af aan heeft ze namelijk een grote liefde voor extreme sporten.

model

Sinds haar vijftiende is Kanya al bezig met werken aan een modellencarrière. Inmiddels heeft ze model gestaan voor grote merken als Nike en is ze heel succesvol als lingeriemodel. Ze hoopt als model de schoonheidsidealen te veranderen.

Positive vibes

Het modellenwerk is echter niet iets dat ze als eerste prioriteit in het leven ziet. Dat is namelijk het inspireren van anderen. Kanya geeft vaak speeches en probeert ook via haar eigen sociale media anderen te motiveren.

"Alles is mogelijk. Beperkingen bestaan alleen als je ze jezelf oplegt in je gedachtes. Velen beperken zichzelf in wat ze kunnen bereiken in het leven, omdat ze er zich niet van bewust van zijn. [...] Je moet je leven naar het volgende niveau brengen en door blijven gaan. Wees niet comfortabel met hoe je leven er nu uit ziet, want je moet blijven groeien. [...] Soms is het een groot risico om je angsten onder ogen te zien en uit je comfortzone te stappen, maar ik kan je vertellen dat je dan wel zult bereiken en ontvangen van wat er aan het einde aan de tunnel is."

Ster advertentie
Ster advertentie