OMG

Wereldberoemd Afghaans meisje opgepakt in Pakistan

  1. Newschevron right
  2. Wereldberoemd Afghaans meisje opgepakt in Pakistan

32 jaar geleden maakte fotograaf Steve McCurry een foto van een Afghaanse vluchteling in Pakistan. De foto kwam op de cover van de National Geographic en werd wereldberoemd als 'het meisje met de groene ogen' en 'de Mona Lisa van de Afghaanse Oorlog'. Vandaag werd bekend dat dezelfde vrouw is opgepakt en tegen een 14-jarige gevangenisstraf aankijkt.

identiteit

De identiteit van het iconische meisje bleef tot 2002 onbekend. Een speciaal onderzoeksteam vond de vrouw, die toen inmiddels 30 was, in Afghanistan onder de naam Sharbat Gula.

opgepakt

Nu is Sharbat Gula weer in het nieuws. Volgens de Pakistaanse krant is ze in de Noord-Pakistaanse stad Peshawar opgepakt. De 44-jarige vrouw had een vervalste id-kaart op zak. Ze zou met vervalste papieren in Pakistan verblijven. Als ze veroordeeld wordt tot fraude kan de straf oplopen tot 14 jaar in de cel en een flinke boete.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

hulp

Fotograaf Steve mcCurry heeft aangegeven dat hij er alles aan gaat doen om haar te helpen.

"Ik ben vastbesloten om alles te doen wat mogelijk is om haar juridische en financiƫle steun te bieden voor haar en haar familie. Ze heeft haar hele leven al geleden en haar arrestatie is een schending van haar rechten van de mens."

Ster advertentie
Ster advertentie