OMG

Frans stel noemt hun pasgeboren zoon Jihad

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Frans stel noemt hun pasgeboren zoon Jihad

Frankrijk: het land van de Eiffeltoren, stokbroden en het land waar kinderen elke voornaam mogen hebben. Al jaren zijn er geen voorwaarden meer voor het registeren van namen. Wat een vrijheid! Maar ook de reden waardoor kinderen hele vreemde voornamen krijgen. Van alles wat je kan verzinnen heeft een pasgeboren jongetje de naam Jihad gekregen. Daar is hij vast blij mee!

extremisme

In het land pleegden moslimextremisten de afgelopen tijd veel aanslagen. Dus waarom zou je je kind dan Jihad noemen, een naam die staat die voor heilige oorlog? Althans, dat denken veel mensen. Jihad betekent namelijk inspanning of strijd in het Arabisch. Veel mensen weten dat niet en zijn daarom heel boos dat iemand zijn kind zomaar Jihad kan noemen.

Verboden

De naam is officieel doorgegeven op het gemeentehuis, want zolang het kind geen problemen krijgt door de naam mogen in principe alle voornamen geregistreerd worden. Medewerkers van het gemeentehuis vonden het zo raar en fout, dat ze het hebben doorgegeven aan de officier van justitie. Die gaat binnenkort een uitspraak doen of de jongen een andere naam moet krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie