OMG

Vrouw (24) die loog dat ze kanker had om geld in te zamelen moet cel in

foto: Facebook: Hanna Dickenson
  1. Newschevron right
  2. Vrouw (24) die loog dat ze kanker had om geld in te zamelen moet cel in

Het is één van de meest vreselijke ziektes die er bestaat: kanker. Je kunt je bijna niet voorstellen dat je over zoiets heftigs zou liegen. Toch is dat precies wat Hanna deed. De Australische makelaar loog vanaf haar negentiende haar omgeving voor dat ze een zeldzame soort kanker had. Ze vroeg haar vrienden, familie en buren om financiële hulp voor een behandeling. Van de omgerekend 27.000 euro betaalde ze drugs, alcohol en vakanties.

Speciale behandeling

Hanna wist haar familie en vrienden ervan te overtuigen dat ze leiomyosarcoom, een kwaadaardige tumor, had. Omdat de reguliere behandelingen volgens haar niet aansloegen, moest ze een speciale en dure behandeling in Duitsland ondergaan. De vrouw wist zelfs haar eigen ouders voor de gek te houden. Zij deden alles om hun dochter te helpen en zamelden veel geld voor haar in.

Argwaan

Toen één van de gulle gevers, die 12.000 dollar had gedoneerd, het Facebookprofiel van Hanna bekeek, viel het die persoon op dat zij wel opvallend veel aan het feesten en reizen was voor iemand die ongeneeslijk ziek is. De geldschieter vertrouwde het niet en stapte naar de politie. Zo viel Hanna uiteindelijk door de mand.

Straf

De rechter heeft vandaag beslist dat de Australische vrouw zeker drie maanden de gevangenis in moet. Daarnaast moet ze twaalf maanden een taakstraf uitvoeren. Inmiddels heeft ze al 15.000 dollar terugbetaald aan de slachtoffers die ze heeft voorgelogen. Hanna's advocaat wil in hoger beroep gaan, omdat ze haar leven inmiddels al zou hebben gebeterd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie