OMG

Man gaat maanden op vakantie en laat kids alleen achter

foto: YouTube Wout of the World
  1. Newschevron right
  2. Man gaat maanden op vakantie en laat kids alleen achter

Wat doe jij als je niet goed in je vel zit? Chillen met vrienden, muziek luisteren? Een 42-jarige Belg besloot om gewoon even een lekker weekje op vakantie te gaan naar de Dominicaanse Republiek. De vader van twee kinderen vond het niet nodig om oppas te regelen. Hij pakte gewoon zijn koffer en vertrok. De de jongen van tien en het meisje van vijftien alleen achter.

school

De kinderen redden het nog aardig in hun eentje. Ze aten en gingen gewoon naar school. De week vakantie van pa was inmiddels om, maar waar bleef hij nou? De vijftienjarige dochter vertelde op school dat haar vader al een week weg was en dat ze alleen met haar broertje was. De school greep direct in.

terugvlucht

Papa was ondertussen nog steeds niet terug. Hij was maximaal aan het genieten van zijn vakantie. Dat duurde geen week, maar veel langer. Nu denk je waarschijnlijk dat hij na een aantal weken wel weer thuis zou zijn. Nou, dan heb je verkeerd gedacht. De 42-jarige Belg kwam namelijk pas na ZES maanden weer naar huis. Zijn excuus: "Eerder had ik geen geld om mijn terugvlucht te betalen".

celstraf

Natuurlijk werd de man aangehouden en aangeklaagd. Volgens de rechter zouden de kinderen namelijk onomkeerbare schade hebben, dankzij het vertrek van hun vader. De Belg werd daarom zonder pardon veroordeeld tot achttien maanden celstraf. De kinderen zijn in een pleeggezin geplaatst.

Ster advertentie
Ster advertentie