OMG

Amerikaanse presentatrice denkt dat Nederlanders op schaatsen naar werk gaan

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse presentatrice denkt dat Nederlanders op schaatsen naar werk gaan

Nederlanders lopen op klompen, wonen in molens en eten alleen maar kaas, toch? Er bestaan een heleboel misverstanden over ons kikkerlandje. Ook NBC-presentator Katie Couric had een opmerkelijk idee over Nederland. Zij probeerde tijdens de Olympische spelen uit te leggen waarom Nederlanders zo goed zijn in schaatsen, maar gaf daar wel een hele bijzondere verklaring voor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op de schaats naar werk

"Schaatsen is een belangrijk vervoermiddel in een stad als Amsterdam." De Amerikaanse presentatrice dacht dat Nederlanders vaak op schaatsen ergens naartoe gaan. Eh... misschien had ze even wat research moeten doen.

"Zo lang als de grachten bestaan, hebben de Nederlanders de wateren gebruikt om van plek naar plek te gaan, om te racen of om gewoon lol te hebben."

Goud

In één ding had Katie in ieder geval wel gelijk: Nederlanders zijn inderdaad goed in schaatsen. Dat is wel weer bewezen tijdens de eerste dagen van de Olympische Spelen. Zaterdag stonden er drie Nederlanders op het podium op de 3.000 meter schaatsen. Antoinette de Jong haalde brons, Ireen Wüst zilver en Carlijn Achtereekte won goud. Daarnaast veroverde Sjinkie Knecht zilver op de 1.500 meter shorttrack. Kramer werd zondag voor de derde keer op rij olympisch kampioen op de 5.000 meter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie