OMG

VIDEO: Man neemt ontslag voor wereldreis en filmt 1 seconde per dag

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Man neemt ontslag voor wereldreis en filmt 1 seconde per dag

Jordan Simons nam ontslag, reisde de hele wereld over, genoot met volle teugen en legde alles vast op video. Uiteindelijk combineerde hij één seconde per dag om het met de rest van de wereld te delen. 'Jord' wil met zijn vlog aantonen dat je zelfs met een beperkt budget de hele wereld rond kunt reizen.

Camera gestolen

Op driekwart van zijn reis werd Jord's videocamera gestolen. Hij verloor een groot deel van zijn beelden, maar van wat hij over had, heeft hij deze video kunnen maken. Geen glitter & glamour, maar gewoon een man met zijn rugzak.

Budget: 25 dollar per dag

Jordan heeft voor vertrek dus ontslag genomen, maar ook al zijn spullen verkocht. Zo kwam hij op een totaal van 9000 dollar, wat niet veel is om een jaar te reizen. Hij gaf het afgelopen jaar ongeveer 20 a 25 dollar per dag uit. In Europa en Dubai gaf hij iets meer uit en in landen zoals India, Sri Lanka en Indonesië juist minder.

Reizen

Jordan heeft het afgelopen jaar Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Slowakijke, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, India, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Maleisie, Indonesië en Australië bezocht. Jordan Simons blijft reizen en zijn verhaal delen. Hij is zojuist vertrokken uit Australië naar een Aziatisch land. Hij had een werkvisum waarmee hij weer heeft kunnen werken en sparen voor een nieuwe reis.

Ster advertentie
Ster advertentie