OMG

YouTubers riskeren celstraf van 4 jaar na bankoverval-prank

foto: YouTube: Stokes Twins
  1. Newschevron right
  2. YouTubers riskeren celstraf van 4 jaar na bankoverval-prank

De YouTubers en broers Alan en Alex Stokes, beter bekend als de Stokes Twins, zullen de volgende keer waarschijnlijk twee keer nadenken voordat ze een prank uithalen. Zo riskeren zij nu een celstraf van vier jaar na een bankoverval-prank. Ach ja, alles voor de fame toch?

Geweigerd door Uber-chauffeur

De twee broers, met 5 miljoen abonnees op YouTube en 25 miljoen volgers op TikTok, deden zicht tijdens de prank voor als twee bankovervallers met een tas vol dollarbiljetten. Ze bestelden een Uber en stormden de auto in, maar de chauffeur weigerde de twee mee te nemen. Toch kreeg de chauffeur nog even de schrik van zijn leven. Zo werd hij door politieagenten onder schot gehouden met het bevel om uit de auto te stappen. De politie kwam erachter dat de chauffeur niets met de prank te maken had en liet de man gaan.

Een getuige dacht dat de broers een bank hadden overvallen en vervolgens de auto van de Uber-chauffeur probeerden te stelen. Alan en Alex kwamen er uiteindelijk goed mee weg. Zo waarschuwden de agenten hen voor hoe gevaarlijk hun gedrag was, waarna de broers mochten gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog een keertje proberen

Als je zo goed met iets wegkomt, zou je denken dat een ezel zich geen tweemaal stoot aan dezelfde steen. Niet in dit geval. Enkele uren later voerden de broers namelijk dezelfde prank uit op een universiteitscampus en daar waren de agenten wederom niet blij mee. Lekker handig weer...

"Dit waren geen grappen", liet een woordvoerder van de politie van Orange County in California weten. "Dit zijn misdaden die ertoe hadden kunnen leiden dat iemand ernstig gewond zou raken of zelfs gedood zou worden. [...] Het was een of andere stomme poging voor meer populariteit op het internet, waarbij burgers en politieagenten onnodig in gevaar zijn gebracht."

Vier jaar celstraf?

De pranks vonden in oktober 2019 plaats, maar de politie van Orange County maakte afgelopen woensdag bekend dat Alan en Alex beiden beschuldigd worden van twee misdrijven. Een daarvan is het ten onrechte melden van van een noodsituatie. Ze kunnen beiden een gevangenisstraf van maximaal vier jaar krijgen als ze schuldig worden bevonden op alle aanklachten. Ouch...

Ster advertentie
Ster advertentie