OMG

Mensen zijn bedelende 'begpacker' toeristen helemaal zat

foto: Twitter/Kaisu
  1. Newschevron right
  2. Mensen zijn bedelende 'begpacker' toeristen helemaal zat

Reizen is iets geweldigs: je verbreedt je horizon en doet ervaringen op waar je de rest van je leven wat aan hebt. Tegelijkertijd is het een privilege en een luxe die niet iedereen zich kan veroorloven. Voor sommigen is een wereldreis een onbereikbare droom, vanwege een gebrek aan geld of doordat hun paspoort het niet toelaat.

Het is dan ook om die reden dat veel mensen met afschuw kijken naar begpackers, westerse toeristen die in Aziatische landen op straat om geld bedelen zodat ze zo lang mogelijk vakantie kunnen vieren.

Gratis reizen

De laatste jaren is begpacken een fenomeen geworden. Er zijn hele websites en Facebookgroepen gewijd aan hoe je met zo min mogelijk geld zo lang mogelijk kan reizen. Het internet staat vol met tips over waar je gratis kunt overnachten en hoe je aan gratis eten kunt komen, bijvoorbeeld door te verblijven in kloosters.

Support voor trip

Zo goedkoop mogelijk reizen is een ding, maar er zijn ook toeristen die zonder geld de wereld rond willen gaan. Sterker nog, ze vragen de lokale bevolking om geld om hun trip te bekostigen. Er circuleren online verschillende foto's van dit soort begpackers. Bijvoorbeeld het meisje van onderstaande foto, zij vroeg in Hongkong om donaties voor haar wereldreis.

Onfatsoenlijk

Op internet worden de begpackers schaamteloos en onfatsoenlijk genoemd. Deze reizigers komen vaak uit landen met een hoge levensstandaard dan het land waar ze naartoe reizen. En toch durven ze de lokale bevolking om geld te vragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bali

Op Bali is het begpacken zo erg uit de hand gelopen dat de overheid heeft ingegrepen. Autoriteiten lieten in juli weten dat ze deze problematische toeristen vanaf nu zullen aangeven bij de ambassade van het land waar ze vandaan komen. Volgens de lokale immigratiedienst zijn het vooral toeristen uit Australië, Groot-Brittannië en Rusland die de overlast veroorzaken.

Ster advertentie
Ster advertentie