OMG

Poolse vrouw claimt de vermiste Madeleine McCann te zijn

foto: Instagram: iammadeleinemccan
  1. Newschevron right
  2. Poolse vrouw claimt de vermiste Madeleine McCann te zijn

Een 21-jarige Poolse vrouw beweert Madeleine McCann te zijn, het Britse meisje dat op 3-jarige leeftijd vermist raakte. De Poolse vrouw, die door het leven gaat als Julia Wandell, ziet veel gelijkenissen tussen haarzelf en Madeleine en post daarover op het Instagramaccount @iammadeleinemccan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vermist

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Haar ouders hadden haar samen met haar 1-jarige broertje en zusje achtergelaten in een vakantiewoning toen ze zelf vlakbij in een restaurant gingen eten. Ondanks een jarenlange zoektocht met veel internationale media-aandacht werd het meisje nooit gevonden. Ook is er (nog) geen dader veroordeeld.

Vorig jaar april werd er wel een hoofdverdachte aangewezen. Het gaat om de Duitse Christian Brückner, die momenteel een celstraf van zeven jaar uitzit voor verkrachting en kindermisbruik. Hij was op het moment dat Madeleine verdween in de buurt van het appartement waar het gezin verbleef.

Vermoedens

Julia denkt dat zij mogelijk het meisje kan zijn dat al jaren vermist is. Haar vermoedens begonnen na een gesprek met haar oma. Ook weigerde haar familie om babyfoto's of haar geboortecertificaat te laten zien en wilden ze geen DNA-test doen. Na uitvoerig op onderzoek uit te zijn gegaan, vielen haar een aantal gelijkenissen tussen zichzelf en Madeleine op. Zo zou ze een zelfde soort plekje in haar oog hebben en vindt ze veel lijkt op de ouders van Madeleine.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leeftijd

Ondanks de gelijkenissen die Julia - en sommigen van haar volgers - zien, is er ook iets dat niet helemaal klopt, namelijk haar leeftijd. Madeleine McCann zou nu pas 19 jaar oud zijn. Julia geeft echter aan 21 jaar oud te zijn. Zelf denkt ze dat haar eigen leeftijd misschien verkeerd is.

DNA-test

Of het allemaal echt waar is wat Julia beweert zal de tijd waarschijnlijk uitwijzen. Volgens verschillende Britse media zou de familie McCann namelijk akkoord zijn gegaan met een DNA-test om uit te zoeken of de Poolse vrouw echt hun vermiste kind is.

Ster advertentie
Ster advertentie