OMG

Foutje: studentenflats Middelburg vormen samen het woord 'lul'

foto: Rothuizen architecten en adviseursfoto: Rothuizen architecten en adviseurs
  1. Newschevron right
  2. Foutje: studentenflats Middelburg vormen samen het woord 'lul'

Letterlijk een lullig ontwerpfoutje in Middelburg. Daar vormen de drie gebouwen van een nieuwe studentenhuisvesting namelijk het woord 'lul'. Stadsdichter Raymond van de Ven publiceerde een foto op Facebook, waarna het complex viraal ging.

'Lullig foutje'

Van de Ven vertelt dat een vriend van hem het drieletterwoord in het complex zag. "Hij is niet zo van de sociale media, dus heb ik het geplaatst", vertelt hij tegenover Omroep Zeeland. "Als je het eenmaal ziet, blijf je het zien. Ik denk dat het een lullig foutje is, maar dat een architectenbureau dat niet ziet, kan ik me nauwelijks voorstellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Expres gedaan?

Om te checken wat er precies fout is gegaan, sprak Omroep Zeeland met Taco Tuinhof, architect van bureau Rothuizen en ontwerper van de studentenhuisvesting. "Ik vind het eigenlijk wel humor", laat hij lachend weten. "Nee, dit was zeker niet de bedoeling. Dat zou het wel ernstig maken. De bouwhoogtes zijn al vastgelegd in een plan uit 2000. Daar hebben wij op voortgeborduurd."

Nog niet af

Het complex is nog niet af en de foto is een impressie van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Pas vanaf volgend jaar kunnen studenten in het gebouw gaan wonen.

Ster advertentie
Ster advertentie