OMG

Boswachters gaan viral met fantastische selfie met gorilla's

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Boswachters gaan viral met fantastische selfie met gorilla's

Twee boswachters uit Congo gaan wereldwijd viral vanwege een selfie die ze namen tijdens werk. Ze poseerden samen met twee gorilla's die zij hebben gered als baby's. En de gorilla's blijken ware fotomodellen. Ze poseren beiden keurigvoor de foto.

grootgebracht

De foto is volgens de BBC genomen in een gorillaweeshuis in Virunga National Park in Congo, waar de dieren werden grootgebracht nadat stropers hun ouders vermoordden.

imiteren

Volgens een van de boswachters poseren de gorilla's echt, omdat ze de rangers imiteren waarmee ze zijn opgegroeid. De rangers hebben de babygorilla's gered toen ze twee en vier maanden oud waren, omdat hun moeders in juli 2007 beiden werden vermoord.

leren mens zijn

Kort daarna werden de twee gevonden en meegenomen naar het park, waar ze sindsdien leven. Omdat ze nu volwassen zijn en zijn opgegroeid met de rangers, imiteren ze hen en staan ze op twee benen. Het is volgens de rangers "hun manier om te leren om mens te zijn", maar volgens hen gebeurt dit zeer zelden.

"Ik was enorm verbaasd toen ik het voor het eerst zag... Het is heel grappig om te zien hoe een gorilla een mens kan nabootsen en opstaan."

gevaarlijk

Een ranger zijn is niet altijd even makkelijk en kan heel gevaarlijk zijn. In hetzelfde park werden vorig jaar vijf rangers vermoord, tijdens een hinderlaag door verdachte rebellen. Sinds 1996 zijn er meer dan 130 parkwachters in het park vermoord.

conflict

Oost-Congo is verwikkeld in een conflict tussen de regering en verschillende gewapende groepen. Sommige van deze gewapende groepen zijn gevestigd in het park, waar ze geregeld op strooptocht gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie