OMG

Nederland of Turkije? Brullende oranje leeuwen of toeterende Turken?

  1. Newschevron right
  2. Nederland of Turkije? Brullende oranje leeuwen of toeterende Turken?

Vanavond om 20.45 uur speelt Nederland tegen Tsjechië. Op hetzelfde moment neemt Turkije het op tegen Ijsland. Beide wedstrijden maken onderdeel uit van de spannende kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap dat in 2016 plaatsvindt in Frankrijk.

Playoffs

Tsjechië en Ijsland gaan al gegarandeerd naar het EK, maar willen allebei hun laatste poulewedstrijd winnen, omdat ze daardoor eerste kunnen worden in de groep. Dat kan ze een voordeel opleveren op het aankomende kampioenschap. Voor Nederland en Turkije staat alleen nog de derde plaats op het spel. Het land dat vanavond als derde eindigt in de poule, moet daarna een playoffwedstrijd spelen en maakt zo alsnog kans om zich te plaatsen voor het EK. MAAR! Als Kazachstan vanavond van Letland wint, zijn de Turken bij winst de beste nummer drie van de negen kwalificatiegroepen en daardoor rechtstreeks geplaatst voor het EK.

Afhankelijk van Turkije

Oranje krijgt het moeilijk vanavond, niet alleen omdat de tegenstander Tsjechië is, maar ook omdat de mannen van Danny Blind twee punten achter staan op Turkije. Nederland moet winnen van Tsjechië en hopen dat Turkije verliest. Turkije won van Nederland en speelde een keer gelijk, waardoor ze in het voordeel zijn bij een eventuele gelijke stand. Bij een gelijkspel tussen Turkije en Ijsland worden de Turken daarom automatisch derde en mogen ze playoffs spelen.

Nederland of Turkije?

Horen we vanavond de oranje leeuwen brullend naar de playoffs gaan of nemen de Turken dezelfde route toeterend richting het EK?

Ster advertentie
Ster advertentie