OMG

Giftige cobra duikt op in Amersfoortse sportschool

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Giftige cobra duikt op in Amersfoortse sportschool

Een bizar tafereel in een Amersfoortse sportschool. Medewerkers wisten niet wat ze zagen toen er ineens een meterslange, giftige cobra opdook. Dat meldt De Stentor.

2,5 meter lange cobra

De slang werd ontdekt door de bedrijfsleider van de club, Dennis. Tussen alle rommel zag hij ineens een slang van 2,5 meter. De manager besloot meteen de Dierenambulance te bellen, maar die wisten er geen raad mee. Daarom kwam er vanuit Amsterdam een speciale slangendeskundige, om het beest op een veilige manier mee te nemen. "Het is een tropische gifslang, die niet houdt van kou. Daarom was hij gelukkig heel sloom", constateerde de deskundige.

Geschrokken, maar niet in levensgevaar

De schrik zat er flink in bij de medewerkers, maar achteraf kunnen ze er gelukkig wel om lachen. "Gelukkig is het niet levensgevaarlijk geweest ofzo en is het allemaal goed afgelopen. Maar we hebben het er nog over en zeiden vanochtend tegen elkaar: ‘Lekker geslapen?’ Het is in elk geval een verhaal waar we om kunnen lachen." De verwachting is dat de slang ergens is ontsnapt uit een terrarium en zodoende bij de fitnessclub terecht gekomen is.

Inmiddels is de slang ondergebracht bij de slangendeskundige in Amsterdam en wordt er gezocht naar een nieuw verblijf voor hem. Bekijk hier de hele video van de vangst.

Ster advertentie
Ster advertentie