OMG

Drie jongeren aangehouden na likken sushi in restaurants

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Drie jongeren aangehouden na likken sushi in restaurants

Drie Japanse jongeren van 15, 19 en 21 jaar zijn onlangs gearresteerd na het likken van sushigerechten in restaurants, die ze vervolgens teruglegden op de lopende band. De video's die ze van hun acties maakten, gingen viral op social media en werden zo opgemerkt door de politie.

Nieuwe trend

Even snel een sushirol likken in een restaurant en terugleggen op de lopende band: in Japan komt het steeds vaker voor. Daar blijft het echter niet bij, want ook de tandenstokers en borden worden gelikt. De acties worden gefilmd en veel video's gaan viraal. In sommige video's is zelfs te zien hoe mensen wasabi of desinfecterende handgel op het eten smeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevangenisstraf

De jongeren die gearresteerd zijn lopen het risico om een hoge straf te krijgen. Zij worden er namelijk van verdacht het desbetreffende bedrijf opzettelijk in moeilijkheden te hebben gebracht. Zij kunnen hiervoor drie jaar de cel in belanden. Het bedrijf hoopt dat de vervolging anderen afschrikt om hetzelfde te doen.

Minder klanten

Voor Japanse restaurants met een lopende band levert deze trend ernstige problemen op. Veel mensen durven niet meer in de restaurants te eten, omdat ze het niet vertrouwen. Hierdoor zijn veel restaurants gestopt met het serveren van eten op de lopende band. Het eten wordt momenteel zoals vanouds naar de tafel gebracht en sojasausflessen en drinkglazen worden pas gebracht als de klant erom vraagt. Toch willen de restaurants de lopende band terugbrengen. Zij willen het eten beschermen door gebruik te maken van camera's die door middel van kunstmatige intelligentie de gasten in de gaten houden.

Ster advertentie
Ster advertentie