OMG

Politie gebruikt foto's zwarte criminelen voor schietoefening

  1. Newschevron right
  2. Politie gebruikt foto's zwarte criminelen voor schietoefening
De politie van Noord-Miami gebruikt foto's van Afro-Amerikaanse criminelen voor hun schietoefeningen. Sergeant Valerie Deant ontdekte dit toen ze afgelopen maand bij de schietbaan kwam. De politieagenten waren vergeten om de foto's weg te halen. Valerie zag tot haar grote verbazing dat daar ook nog een foto van haar broer Woody tussen zat. Hij heeft 15 jaar geleden vastgezeten voor zijn betrokkenheid bij straatraces. Daar vielen twee doden bij.

"Ik leef niet het leven zoals zij mij afbeelden
"


Geschokt
Woody was ook geschokt toen hij zag dat op de foto kogelgaten in zijn oog en voorhoofd zaten. "Ik leef niet het leven zoals zij mij afbeelden. Ik ben een vader, echtgenoot en een carrièreman. Ik werk van negen tot vijf, " vertelde hij.

Onderzoek NBC
De redactie van tv-zender NBC ging op onderzoek uit. De politiechef van de afdeling in Noord-Miami, J. Scott Dennis, verdedigde het gebruik van de foto's. Volgens hem wordt deze techniek veel gebruikt. Het zou van belang zijn bij gezichtsherkenningoefeningen. Ze gebruiken voor elk ras een aantal foto's die op elkaar lijken. Dennis liet wel weten dat hij bezorgd is dat er een foto van Woody tussen zat. De ex-gevangene woont immers in hetzelfde gebied.

Niet normaal
NBC's crew liet het daar niet bij zitten. Ze vroegen aan vijf andere politiebureaus, die scherpschutters en arrestatieteams hebben, of het de gewoonte is om dit te doen. Het antwoord was simpelweg nee, dit is niet normaal. Ze gebruiken allemaal een computertekening die ze bij een bedrijf bestellen en nooit foto's van mensen. Ook voormalig FBI-agent Alex Vasquez werd ondervraagd. Hij gaf hetzelfde antwoord.Foto's
Politiechef Dennis vertelde later aan NBC dat ze hebben besloten om de huidige foto's te blijven gebruiken zolang de voorraad strekt. In de toekomst gebruiken ze geen foto's meer van (ex-)gevangenen die in hun omgeving zijn gearresteerd. Maar ze blijven dus nog wel politiefoto's van (ex-)criminelen gebruiken.
Ster advertentie
Ster advertentie