OMG

'Blank zwemfeest' als reactie op zwemavond voor moslima's

  1. Newschevron right
  2. 'Blank zwemfeest' als reactie op zwemavond voor moslima's

"Welkom op de website van stichting Blank Zwemmen." Sommigen worden al witheet bij het lezen van de eerste zin van deze pas opgerichte organisatie. En hoewel niets te gek lijkt in deze wereld, is de aankondiging gelukkig sarcastisch bedoeld. De eigenaar van blankzwemmen.nl wil hiermee een statement maken tegen Halal zwemmen, een echte stichting die zwemavonden organiseert voor moslima's.

De 'stichting' schrijft verder een fijne zwemtijd te organiseren met waterspelen en andere activiteiten, alléén voor autochtone mannen en vrouwen.

"Allochtonen en mensen met een andere huidskleur zijn welkom tot de leeftijd van 7 jaar."

'Westerse normen'

Volgens de schrijver van het statement, die volgens hem bij geen organisatie of politieke partij hoort, gaat halal zwemmen in tegen Westerse normen.

"In onze wetgeving is het heel duidelijk: discriminatie kan niet en wordt bestraft. De stichting Halal Zwemmen denkt daar anders over. Niet alleen horen mannen en vrouwen volgens hen apart te zwemmen [...], vrouwen die zwemmen mogen dit alleen doen indien ze hun lichaam zoveel mogelijk bedekken."

Gelijkheid

Hoewel Halal Zwemmen beweert activiteiten te willen plannen voor moslima's, omdat er "te weinig wordt georganiseerd voor hen", wil Blank Zwemmen daar niets van weten.

"Godsdienst kan geen excuus zijn om onze grondwet of waarden en normen niet meer te respecteren, of Mohammed daar nu akkoord mee gaat of niet. Als ik nu extreemrechts genoemd wordt omdat ik via deze website opkom voor vrouwenrechten, dan zal ik daar mijn slaap niet voor laten."

Wat vind jij van het statement van deze 'organisatie'? Is er iets mis met avonden voor een bepaalde godsdienst in een zwembad dat normaal voor iedereen toegankelijk is?

Ster advertentie
Ster advertentie