OMG

Baas laat personeel zoveel vakantie nemen als ze zelf willen

  1. Newschevron right
  2. Baas laat personeel zoveel vakantie nemen als ze zelf willen

De Duitse zakenman Ullrich Kastner heeft een nieuwe regel in het leven geroepen voor al zijn personeel: Je mag vakantie nemen wanneer je wilt en je hoeft er geen loon voor in te leveren! #WatEenBaas

Jaartje testen

De werknemers van Kastner mogen een jaar lang gebruik maken van de nieuwe regel, maar al het werk moet wel af voordat ze ergens heen vertrekken. De baas van de 37 Myhotelshop-medewerkers gelooft in zijn team: "Ze hebben bewezen dat ze verantwoordelijk zijn en dat is precies wat ik wil."

Minder ziek

Kastner denkt dat het personeel zelfs sneller en harder kan gaan werken om vakantie te nemen. "Ze werken nu doelgericht." Na een kort proeftraject viel zelfs op dat werknemers zelfs minder vaak ziek waren.

Tester Rebekka

De werknemers van het bedrijf uit Leipzig kunnen hun geluk niet op. De dertigjarige Rebekka testte dit nieuwe vakantiesysteem met een klein groepje collega's en het beviel haar goed. "Uiteindelijk heb ik maar vijf dagen extra vakantie genomen. Meestal was dat om het weekend te verlengen nadat de deadlines gehaald waren."

Beter leren plannen

Rebekka's collega Josephine zegt dat ze beter heeft leren plannen: "Als je je werk goed verdeelt, dan heeft het gevolgen voor je vakantie. Zo kan je ontspannen wanneer je dat echt nodig hebt."

FunX

Je begrijpt dat de big boss van FunX Online inmiddels ook op de hoogte is gesteld van dit artikel. Braziliƫ here I come!

Ster advertentie
Ster advertentie