OMG

Badr Hari nog zes maanden de cel in na hoger beroep

  1. Newschevron right
  2. Badr Hari nog zes maanden de cel in na hoger beroep

Badr Hari moet 24 maanden de cel in waarvan tien voorwaardelijk. Na aftrek van het voorarrest van acht maanden moet de kickbokser nog in totaal zes maanden de cel in. Hari is in hoger beroep onder andere schuldig bevonden aan de mishandeling van Koen Everink.

Mishandeling bewezen

Het Openbaar Ministerie had drie jaar cel geëist tegen Badr Hari. De rechtbank eiste anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Het gerechtshof vindt het bewezen dat Badr de enige is die Koen Everink zwaar heeft mishandeld. De vechtsporter verklaarde dat hij Everink alleen een klap had gegeven, maar dat vindt het gerechtshof ongeloofwaardig.

Onverwacht neergeslagen

Badr Hari is daarnaast ook schuldig bevonden aan twee pogingen tot zware mishandeling en twee keer voor eenvoudige mishandeling. Alle mishandelingen zouden volgens het hof "onbeduidende discussies" plaatsgevonden hebben. Ook werden de slachtoffers volgens het hof "totaal onverwacht neergeslagen." Badr moet zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal ongeveer 45.000 euro.

Aanvechten

Een verslaggever van de Telegraaf meldt op Twitter dat Badr Hari de uitspraak gaat aanvechten bij de Hoge Raad en daarom niet direct de gevangenis in hoeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie