OMG

Agent die Rishi doodschoot vrijgesproken

  1. Newschevron right
  2. Agent die Rishi doodschoot vrijgesproken
De agent die vorig jaar november 17-jarige Rishi doodschoot op Hollands Spoor is vrijgesproken van doodslag en moord. Dat heeft de rechter in Den Haag vandaag bepaald. De agent was zelf niet bij de uitspraak aanwezig. De moeder van Rishi was er wel. Zij had een grote foto van haar zoon bij zich. Op de publieke tribune zatende vrienden van Rishi. Zij reageerden boos op het vonnis.

"Onverwacht gedrag"
Op die bewuste 17 november 2012 was de agent samen met twee collega's afgekomen op de melding van een bedreiging door een verdachte die een vuurwapen bij zich zou hebben. Eenmaal op het station zagen zij Rishi die begon te rennen. Daarbij zou hij naar zijn jas- of broekzak hebben gegrepen. "Volkomen onverwacht gedrag", aldus de rechtbank.

"Geen andere mogelijkheid"
De betrokken politieman probeerde volgens de rechter terwijl hij achter Rishi aanrende hem in zijn bovenbenen te raken. Hij trof hem in de hals waardoor Rishi later in het ziekenhuis overleed. Volgens de rechtbank had de agent geen andere mogelijkheid om Rishi aan te houden dan op hem te schieten.

"Onrechtmatige overheidsdaad"
De advocaat van de nabestaanden van Rishi, Michael Ruperti, overweegt een civiele procedure aan te spannen tegen de overheid. Volgens hem is er sprake van een onrechtmatige overheidsdaad.

FunX-reporter Malika was twee weken geleden nog in de rechstzaak toen de Rishi-zaak werd behandeld. Het ging er toen emotioneel aan toe vertelde ze:

Ster advertentie
Ster advertentie