OMG

Twee beste vrienden ontdekken na 60 jaar dat ze broers zijn

foto: KHON2
  1. Newschevron right
  2. Twee beste vrienden ontdekken na 60 jaar dat ze broers zijn

Walter MacFarlane en Alan Robinson zijn al sinds de basisschool beste vrienden. Ze hadden allebei een extreme interesse in muziek en football, maar het was volgens de mannen ''gewoon een hele hechte vriendschap''. Tot ze een dna-test deden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geadopteerd

Walter en Alan groeiden allebei op in Hawaï. Alan was geadopteerd en had geen idee wie zijn biologische ouders waren. Walter heeft zijn vader nooit gekend en heeft jarenlang gezocht naar zijn bloedverwanten. Zijn zoektocht had weinig resultaat, tot zijn familie erop aandrong om zich in te schrijven bij Ancestry.com. Walter stuurde zijn DNA-gegevens op en kreeg een lijst met mogelijke 'matches'. Helemaal bovenaan stond iemand met de gebruikersnaam Robi737.

Shock

Robi is - niet toevallig - de bijnaam van Alan. Hij maakte gebruik van dezelfde website om zijn biologische ouders te zoeken. Dat de twee beste vrienden ook nog eens broers bleken te zijn, kwam als een grote shock. ''Het was overweldigend'', vertellen ze aan News Channel 6.

''We hebben onze armen naast elkaar gelegd en met elkaar vergeleken. En inderdaad: ze waren allebei harig. Pas toen waren we zeker: we zijn broers.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kerstcadeau

De twee broers deden de ontdekking op kerstavond. ''Dit is het mooiste kerstcadeau dat ik me kon inbeelden. Je kan je niet voorstellen hoe gelukkig we zijn'', vertelt Alan aan zender KHON2.

Pensioen

De mannen zijn inmiddels zeventigers. De broers willen samen nog veel reizen maken en samen van hun pensioen genieten.

Ster advertentie
Ster advertentie