OMG

De 14 grappigste stereotype-meme-accounts om te volgen

foto: Instagram: Stone Trui & LV Bandje
  1. Newschevron right
  2. De 14 grappigste stereotype-meme-accounts om te volgen

Het concept is heel simpel: je maakt een account op Instagram, post elke keer hetzelfde plaatje en schrijft daarbij een stereotyperende tekst. Deze stereotype-meme-accounts zijn in korte tijd heel populair geworden. Het begon allemaal bij Garnalo, het account van een 'upcoming artist'. Inmiddels zijn er ontelbaar veel van dat soort accounts bijgekomen. Check hier een paar van de grappigste:

1. Garnalo

Laten we beginnen bij het begin: Garnalo. Het account van de 'Godfather garnaal' heeft inmiddels al meer dan 23.000 volgers, die allemaal vol spanning op zijn 'eerste ep' wachten.

2. Het backstagebandje

Het account Backstagebandje is waarschijnlijk ook voor velen herkenbaar. "Ik sta backstage. Ik ken de stagemanager", aldus het backstagebandje.

3. Mocropetje

Mocropetje omschrijft zichzelf in zijn bio als 'Garnalo ze niffo'. Hij heeft twee snapaccounts, zit op zaalvoetbal en is vaak in de shishalounge te vinden.

4. Grime Jacka

"They thought they was on the same shit i was on, but they not", staat er in de bio van Grime Jacka. Als je regelmatig naar festivals gaat, heb je vast en zeker wel eens iemand met zo'n vest zien rondlopen.

5. schoudertassie

Meesterbrein @luunaatic begon deze week het account Schoudertassie over stereotype Amsterdamse meisjes met een klein schoudertasje. Als je reactie op dit account "Omg dit account ben ik, zo herkenbaar!" is, dan weet je dus dat je niet uniek bent.

6. T-shirt met gouden ketting

T-shirt Met Gouden Ketting is de 'bro' van Schoudertassie en is een echte 'Amsterdamse Boy'.

7. Oatly meisje

Het Oatly Meisje is iemand die graag spijbelt om voor het klimaat te protesteren, heel veel havermelk drinkt en supermilieubewust is. #Vegan #Sustainable

8. de jongen in de stone-trui

We kennen allemaal wel iemand die zijn Stone-trui nét iets te vaak aan heeft, toch?

9. Het LV-bandje

Het meisje met het LV-bandje is van aardbeien met chocolade houdt, fan is van Selma Omari en graag over de Rotterdamse Kruiskade loopt.

{instagram https://www.instagram.com/p/CALnuMCJewY/ }

10. Cartier brilletje

Dit account gaat over de stereotype 'cartier planga boys'. Wie dat zijn? Jongens die op een ROC zitten, altijd contant betalen en graag altijd zijn jas aanhoudt - ook op feestjes.

11. Girl van de chakra

Termen als birthchart, retrograde en cleansen zijn de Girl van de Chakra op het lijf geschreven. Ze leeft met de maan, brandt elke dag wat palo santo en luistert non-stop Jhené Aiko.

12. Ria rookworst

Ria is een vrouw die haar kind niet laat vaccineren, heel veel live-laugh-love-decoratie thuis heeft hangen en altijd Koffietijd checkt.

13. Tjappienation

Tjappienation is Garnalo's modebewuste broertje. Hij mixt street met high fashion en is sowieso Kanye-fan.

14. De bromkoerier

De Bromkoerier is altijd maar met een ding bezig: hoe groot is de kans dat ik fooi krijg?

Ster advertentie
Ster advertentie