OMG

Chinees bedrijf vindt speciale 'kusmachine' uit

foto: YouTube: The Guardian
  1. Newschevron right
  2. Chinees bedrijf vindt speciale 'kusmachine' uit

Een langeafstandsrelatie, maar toch kunnen zoenen met je lover? Daar hebben Chinese uitvinders iets op verzonnen. De startup Siweifushe uit Beijing heeft namelijk MUA ontworpen: een apparaat - vernoemd naar het kusgeluid - met siliconen lippen dat via bewegingssensoren een kus verzendt van gebruiker naar gebruiker.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe werkt het?

Gebruikers van de kusmachine moeten een app downloaden en hun apparaat koppelen aan die van de desgewenste kuspartner. Wanneer zij het apparaat kussen, wordt hun kus gedetecteerd door bewegingssensoren die verscholen zijn in de siliconen lippen en vervolgens doorgestuurd naar het apparaat van hun partner. Het apparaat neemt ook geluid op en wordt tijdens het 'kussen' warm, zodat de ervaring nog echter lijkt.

Corona

Siweifushe bedacht het appraat ten tijde van de coronapandemie. In China waren tot voor kort zeer strenge lockdowns waarbij mensen hun huis soms maandenlang niet uit mochten. "Ik had toen een relatie", vertelt uitvinder Zhao Jianbo. "Maar ik kon niet bij mijn vriendin zijn door de lockdowns."

MUA is het eerste product dat Zhao op de markt bracht. De kusmachine is nu een paar weken te koop en is al meer dan 20.000 keer besteld.

Warme speen

Volgens The Guardian zijn de eerste recensies nog niet heel positief. Zo noemt één gebruiker het apparaat een 'warme speen' en zegt een ander een tong te missen.

Ster advertentie
Ster advertentie