OMG

Deze man bracht al 5000 mensen gratis naar het ziekenhuis op zijn 'motorfiets-ambulance'

  1. Newschevron right
  2. Deze man bracht al 5000 mensen gratis naar het ziekenhuis op zijn 'motorfiets-ambulance'

Sommige mensen verdienen veel meer aandacht dan dat ze krijgen. De Indiase Karimul Haque is daar een van. De afgelopen negentien jaar bracht hij, met de hulp van zijn familie, meer dan vijfduizend mensen naar het ziekenhuis - en dat deed hij helemaal gratis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

motorfiets

Karimul vervoert de zieken vanuit het afgelegen en moeilijk toegankelijke gebied waar hij woont, Rajadanga, naar het ziekenhuis. Dat doet hij op zijn motorfiets, omdat hij zich hiermee makkelijk kan verplaatsen. Zijn diensten zijn helemaal gratis en iedereen mag hem bellen. Het gebeurt dan ook regelmatig dat hij midden in de nacht eruit moet om iemand zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen.

Overleden

Ambulance Dada, zoals de Indiase held wordt genoemd, begon zijn dienstverlening nadat zijn eigen moeder overleed. "Mijn moeder werd 's nachts ziek en ik kon haar niet naar het ziekenhuis brengen", vertelt hij aan Great Big Story. "Ze was niet overleden als ze naar een ziekenhuis was gebracht." Karimul besloot dat niemand anders dit lot mocht overkomen. "Ik heb toen de beslissing gemaakt om niemand uit ons dorp te laten overlijden zonder dat die persoon een behandeling heeft gekregen."

Passie

Het is niet altijd makkelijk om de patiënt veilig bij het ziekenhuis te krijgen. Vooral in de jungle kan het gevaarlijk zijn: "Soms worden we aangevallen door bizons en olifanten". Dat weerhoudt Karimul er echter niet van om zijn dorpsgenoten te helpen. Gelukkig krijgt hij veel hulp van zijn familie. "We zijn heel gepassioneerd over dit werk."

Karimul hoopt zijn eigen kinderen en buurtgenoten te inspireren om zijn werk voort te zetten. "Ik ben geen rijke man, maar ik ben erg trots op het werk dat ik doe."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie