OMG

Slimme truc: voor 7 euro heel Nederland door treinen

  1. Newschevron right
  2. Slimme truc: voor 7 euro heel Nederland door treinen

Woont je schatje in een andere stad? Moet je veel reizen voor je werk? Dan weet je dat het een dure grap is om met de trein te reizen. Maar nu niet meer! Want een slimme gast heeft een site gemaakt waardoor je nu voor 7 euro door het hele land kan toeren.

HOe dan?

Alexandru Bondor is een programmeur uit Zwolle met een vriendinnetje in Utrecht en had geen zin meer om €29,80 te betalen. Daarop bedacht hij een truc. De NS heeft namelijk een groepsreisregeling waarbij je korting krijgt als je met tien mensen op dezelfde dag naar dezelfde plek reist. Alexandru ontdekte dat je daarvoor niet vanaf hetzelfde station hoeft te reizen. Dus bedacht hij grouptickets.nl Een site die gelinkt is aan Facebook en waar je kan aangeven naar welk station je wil afreizen. Vervolgens ga je bij een groep die ook naar diezelfde plek wil en dan is het wachten tot je een groep van tien mensen hebt gevormd. Vervolgens betaalt één iemand de reis, diegene krijgt de tickets en verstuurt die naar de rest van de groep als iedereen zijn 7 euro heeft betaald. En tadaaa! Je kunt voor 7 euro shoppen in Maastricht of naar je oma in Groningen.

Of de NS hier ook blij mee is, betwijfelen we.

update van de ns

Morad & Jasmine spraken vanmiddag in de show met een woordvoerder van de NS en hij vertelde dat in de voorwaarden van de groepsreisregeling staat dat er geen derde partij tussen mag komen. Met andere woorden: wat Alexandru doet met zijn site mag eigenlijk niet. Daarom wil de NS graag een gesprek aan gaan met de initiatiefnemer van de site. Luister hier het hele fragment terug!

Ster advertentie
Ster advertentie