OMG

Hoe Conceited per toeval een van de bekendste memes werd

  1. Newschevron right
  2. Hoe Conceited per toeval een van de bekendste memes werd

De kans dat je deze man van die bekende meme herkent, is erg groot. Het gezicht van Conceited, zoals hij heet, gaat al jarenlang dagelijks het hele internet over. Hoe de meme is ontstaan en hoe het nu met hem gaat, vertelt hij in een video van BuzzFeed.

Het moment van de meme
Conceited was eigenlijk al voor de meme bekend, omdat hij vaak meedeed aan rapbattles. 'Ik wilde geen studiorapper of muzikant worden, ik wilde de grootste battler worden." Hij reisde door heel Amerika om mee te doen aan evenementen. In 2009 werd hij uitgedaagd door een man met de naam Jesse James. Hij wilde zo graag een battle tegen Conceited doen, dat hij hem uit eigen zak betaalde. Dat was geen probleem voor Conceited, die toen een van de grootste was op het gebied van rapbattles. Hij wist dat hij de battle met twee vingers in zijn neus zou winnen: "Ik voelde me die dag erg comfortabel, want ik wist dat hij me toch niks kon doen."

Het is tijdens deze battle dat hij zijn bekende meme-gezicht trok. Dat gebeurde toen Jesse James per ongeluk een klein beetje stotterde. "Toen hij over zijn woorden viel, trok ik gewoon een normaal gezicht. Ik dacht: 'O, oké, oké. Je staat op het punt om jezelf kapot te maken'."

Gestoord

"Na de battle was het alsof er niks gebeurd was", vertelt Conceited. Hij had op dat moment nog geen idee dat de videobeelden zijn leven zouden veranderen. Dat gebeurde namelijk pas jaren later. Conceited deed toen nog steeds af en toe mee aan battles. Ook was hij regelmatig te zien in het televisieprogramma Wild 'n Out.

In 2016 begon Conceited zijn meme opeens overal te zien. Mensen begonnen hem opeens te herkennen door de meme, in plaats van zijn creatieve rapskills.

"Ik weet niet wat er die dag gebeurde, maar alles explodeerde. Het was gestoord. Er waren geen grenzen, de meme werd overal voor gebruikt."

Leuk

Hoewel het best eng kan zijn dat jouw gezicht opeens door de hele wereld rondgestuurd kan worden, ziet Conceited er alleen maar het voordeel van in. Hij is er nog bekender door geworden. Mensen willen met hem op de foto, hij werd genomineerd voor een speciale meme-award en hij krijgt veel leuke reacties.

"Aan iedereen die ook verstrikt raakt in dit hele meme-ding en er zelf één wordt: omarm het. Doe er gewoon aan mee, maak er grapjes over en profiteer ervan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie