OMG

Pasgeboren babyolifant in Blijdorp live te volgen op livestream

foto: Diergaarde Blijdorpfoto: Diergaarde Blijdorp
  1. Newschevron right
  2. Pasgeboren babyolifant in Blijdorp live te volgen op livestream

In Diergaarde Blijdorp Rotterdam is vannacht, op Bevrijdingsdag, een olifantje geboren. Olifant Bangka is voor de derde keer moeder geworden en het diertje is live te volgen via webcams van de dierentuin.

Naamloos

De babyolifant werd eind maart of begin april al verwacht, maar heeft nog geen naam. Olifanten zijn doorgaans tussen de 18 en 22 maanden zwanger. Diergaarde Blijdorp liet dinsdagavond nog weten dat het in spanning wacht omdat de olifant voorweeën had.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeder en jong maken het goed

Uiteindelijk werd de mannetjesbaby om 00.03 uur in het bijzijn van oma Irma en zusje Faya geboren. Het babyolifantje is het zestiende olifantenjong dat geboren is in Diergaarde Blijdorp. Zowel moeder als baby maken het goed.

Livestream

Helaas is het dierenpark vanwege de coronamaatregelen nog altijd gesloten, maar gelukkig heeft Blijdorp een oplossing om er toch een beetje bij te zijn. Door het hele verblijf hangen namelijk webcams waarop de olifanten te zien zijn. De dierentuin kende de afgelopen 5 weken al 3.7 miljoen unieke bezoekers via de website en de app. Ook via social media geeft het Rotterdamse dierenpark regelmatig updates over het welzijn van de dieren.

Bekijk de live beelden via deze link.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie