OMG

Chinese vrouw huurt vriendje voor Chinees Nieuwjaar

  1. Newschevron right
  2. Chinese vrouw huurt vriendje voor Chinees Nieuwjaar

Vrouwen die problemen hebben met het vinden van een geschikte vriend, kunnen in China tegenwoordig ook een vriendje huren om mee te nemen naar familiegelegenheden. De prijs voor een partner voor één dag is ongeveer 1000 yuan (134 euro). Wil je een kus of een knuffel om je familie nog meer te overtuigen, dan moet daar extra voor betaald worden.

Overgebleven vrouw

In China is er een grote groep hoogopgeleide vrouwen van boven de 27 die geen partner kan vinden. Deze vrouwen worden ook wel sheng nü (剩女) genoemd, wat overgebleven vrouw betekent. De druk op hen om een partner te vinden is groot. Vooral met Chinees Nieuwjaar, de belangrijkste tijd van het jaar in China om tijd met familie door te brengen. Op deze familiereünies zijn er vaak overbezorgde ouders, tantes en oma's die willen weten waarom iemand nog geen vriend gevonden heeft.

"Al mijn familieleden vinden dat ik op een leeftijd ben waarop ik moet trouwen."

Één van die 'overgebleven vrouwen' is Li Chenxi. Ze is 27, heeft een carrière en is vrijgezel.Om haar familie gerust te stellen dat alles goed met haar gaat, besluit ze een vriendje te huren en mee te nemen tijdens het Chinees Nieuwjaar. Samen spreekt ze met haar gehuurde vriendje door hoe ze haar ouders voor de gek wil gaan houden. Online news channel AJ+ volgt Li Chenxi wanneer ze haar gehuurde vriendje bij haar ouders introduceert. Helaas trapt haar moeder er niet in. Volgens haar moeder is de jongen te knap om echt haar vriend te kunnen zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie