OMG

Haai gespot bij Nederlands strand

foto: Facebook: Zeehondenopvang Terschelling
  1. Newschevron right
  2. Haai gespot bij Nederlands strand

In het water bij het strand van Hoorn op Terschelling is gisteren een haai gespot van minstens een meter lang. Nadat Jitze Bakker de vis in het water zag zwemmen, meldde hij zijn ontdekking aan de zeehondenopvang op het eiland, die de foto op Facebook deelde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevlekte toonhaai

Ook werden de strandwachten ingelicht over de aanwezigheid van de haai. De eilanders hebben SOS Dolfijn om advies gevraagd, die vaststelden dat het om een gevlekte toonhaai gaat. Deze haaiensoort, die ook wel gladde haai wordt genoemd, is wel vaker te zien voor de Nederlandse kust. Het zoogdier kan 1,40 meter lang worden en leeft in ondiep water, waar hij voornamelijk jaagt op kreeftachtigen. In de winter zoekt hij warmere wateren op.

Gevaarlijk?

De vraag die waarschijnlijk als eerste bij je opkomt: moeten we bang zijn voor deze haai? Het antwoord is nee. Hij heeft geen interesse in mensen en is ongevaarlijk voor ons. Er is dus geen enkele reden om niet van het zeewater voor de kust van Terschelling te genieten tijdens een zonnig bezoekje aan het strand.

Ster advertentie
Ster advertentie