OMG

Bounty moeilijk verkrijgbaar door oorlog in Oekraïne

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Bounty moeilijk verkrijgbaar door oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne heeft een onverwachte impact op de beschikbaarheid van Bounty-repen in Nederland en daarbuiten. De Mars-fabriek in Brabant worstelt met een beperkte productiecapaciteit, wat leidt tot lege schappen in diverse winkels en supermarkten.

NIET ALLEEN NEDERLAND

Een woordvoerder van Bounty erkent de uitdagingen bij het leveren van Bounty-repen aan de Nederlandse consument. "Dit probleem is niet recent en beperkt zich niet alleen tot Nederland," licht de woordvoerder toe. De productieproblemen begonnen kort na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, toen Bounty stopte met het exporteren van producten uit Russische fabrieken naar andere markten. De fabriek in Veghel werd aangewezen om deze wegvallende productie op te vangen.

PRODUCTIE NIET TOEREIKEND

"Door het wegvallen van de Russische productie, belevert onze Nederlandse fabriek nu een veel groter aantal landen," vermeldt Bounty in een verklaring. "Ondanks dat onze productielijnen op volle capaciteit draaien, is de productie niet toereikend om aan de grote vraag te voldoen. Dit betreuren wij ten zeerste."

UITDAGINGEN

Mars werkt aan een oplossing, maar waarschuwt dat dit tijd zal kosten. "We verwachten dat de situatie geleidelijk zal verbeteren," aldus het bedrijf. Ook bij supermarktconcern Albert Heijn worden de leveringsproblemen van Bounty-repen gevoeld. Een woordvoerder van AH bevestigt dat er "uitdagingen" zijn, hoewel deze niet van toepassing zijn op online bestellingen en bij AH to go.

Ster advertentie
Ster advertentie