OMG

Foto van agente die ondervoede baby borstvoeding geeft gaat wereld over

  1. Newschevron right
  2. Foto van agente die ondervoede baby borstvoeding geeft gaat wereld over

Een foto waarop een Argentijnse politievrouw borstvoeding geeft aan een baby, gaat de hele wereld over. Het Facebookbericht dat door haar collega werd gepost, kreeg ruim 150.000 likes en werd meer dan 100.000 keer gedeeld.

Verhaal achter de foto

Celeste Ayala, de vrouw op de foto, had dienst in het Maria Ludovica kinderziekenhuis in Buenos Aires toen er een ondervoede baby werd binnengebracht. Ayala's collega Marcos Heredia schrijft bij de Facebookfoto dat het personeel in het ziekenhuis het kindje "stinkend en vies" noemde.

De politieagente zag dat het ziekenhuispersoneel geen tijd voor de ontroostbare baby vrij konden maken en besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. Ze vroeg het personeel of zij misschien zich over de baby mocht ontfermen. Ze zag namelijk dat hij honger had, omdat hij zijn vuistje steeds in zijn mond bleef stoppen. Vervolgens nam ze het kindje in haar armen en begon ze hem te voeden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdrietig

De politieagente wordt over de hele wereld geprezen om haar actie. Zelf vertelt ze aan lokale media dat de gebeurtenis haar vooral verdrietig heeft gemaakt: "Het brak mijn hart om hem zo te zien. De maatschappij moet meer aandacht schenken aan de problemen die invloed hebben op kinderen. Dit kan niet blijven gebeuren."

Ster advertentie
Ster advertentie