OMG

School schorst meisje omdat ze haar hoofd kaal schoor voor goede doel

foto: Facebook: Niamh Baldwin
  1. Newschevron right
  2. School schorst meisje omdat ze haar hoofd kaal schoor voor goede doel

Tienermeisjes houden zich vaak bezig met hun looks. De veertienjarige Niamh Baldwin niet. Zij knipte al haar blonde haren af om het te doneren aan het goede doel. Een mooi gebaar zou je zeggen, maar haar school dacht daar anders over.

het goede doel

Even na kerst schoor de veertienjarige Niamh uit Engeland haar hoofd kaal en doneerde ze het haar aan de Little Princesses Trust. Dit goede doel maakt pruiken voor jonge kankerpatiënten. Aan UNILAD vertelt Niamh: "Ik voel me niet fijn bij het feit dat ik als veertienjarige gewoon haar heb en er jongere kinderen zijn die geen haar hebben." Toen ze weer naar school ging, werd ze echter niet met open armen ontvangen. Het meisje vertelt dat ze meteen werd verwijderd en niet mocht uitleggen waarom haar haar eraf was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tegen de regels

Volgens de school ging Niamh tegen de regels in. Haar geschoren hoofd zou niet passen bij het uniform dat ze daar dragen. Ook jongens mogen hun haar niet zó kort hebben. Eén van de docenten vertelt dat deze regel al lange tijd wordt gehanteerd en dat het 'normaal is op Engelse scholen'. Voor nu is Niamh tijdelijk geschorst en wordt er voorgesteld dat ze een hoofddoek draagt totdat haar haar 'de juiste lengte' is.

Ster advertentie
Ster advertentie