OMG

YouTuber (17) opgepakt om in scène zetten beroving eigen moeder

  1. Newschevron right
  2. YouTuber (17) opgepakt om in scène zetten beroving eigen moeder

Sommige mensen gaan heel ver voor wat views op YouTube. Een 17-jarige jongen uit het Amerikaanse Ohio liet drie van zijn vrienden zijn eigen moeder beroven. De tiener, die de hele beroving livestreamde op YouTube, is samen met zijn drie vrienden opgepakt.

Nepdieven

De politie vertelt aan de lokale nieuwszender Fox dat de vrienden van de jongen zijn moeder aanvielen toen ze op de oprit voor haar huis stond. De jongens, die bivakmutsen droegen, richtten een airsoft-pistool op de 40-jarige vrouw en dwongen haar haar huis binnen te gaan. In het huis lieten ze de vrouw op de grond liggen en eisten ze dat ze haar geld zou overhandigen. Op dit moment kwam de zoon naar buiten en deed hij alsof hij de nepdieven wegjaagde.

Gevlucht

Terwijl de jongen en zijn vrienden in een fake gevecht belandden, vluchtte de moeder snel naar buiten. De tieners konden haar vervolgens niet meer vinden en besloten zelf de hulpdiensten in te lichten.

De jongen belde de politie en vertelde hem dat het allemaal bedoeld was voor een prank op YouTube Live. Ook toen hij aan de telefoon was, liet hij de camera nog doorlopen. "Ik liet mijn moeder beroven voor een prank en ze is weggerend. Ik weet dat ze de politie heeft gebeld. Ik kan haar nergens vinden. Ze dacht dat het echt was."

Schuilen

Zijn moeder schuilde ondertussen in de voortuin bij de buurman, die ook de politie aan het bellen was. "Ik heb de deur niet geopend om haar binnen te laten, want ik weet niet wat er aan de hand is, maar ze ziet dat ik nu aan de telefoon ben met jullie. Ik denk dat ze in gevaar was."

Gearresteerd

De tiener en een van zijn vrienden werden in hechtenis genomen. De twee andere vrienden zijn gearresteerd voor het veroorzaken van paniek.

Ster advertentie
Ster advertentie