FunX Rotterdam

Tweede verdachte aangehouden voor schietpartij waarbij Siki Martina omkwam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tweede verdachte aangehouden voor schietpartij waarbij Siki Martina omkwam

De politie heeft maandagavond een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij bij metrostation Coolhaven. Daarbij kwam de 31-jarige dj en producer Siki Martina om het leven. Het gaat om een tweede verdachte die is aangehouden.

Eerste verdachte

Een dag na de schietpartij werd al een 34-jarige man uit Steenbergen, die samen met Martina bij het metrostation was, in Barendrecht gearresteerd. Hij wordt verdacht van poging doodslag en vuurwapenbezit. De 34-jarige is niet degene die op Martina heeft geschoten.

Na het zien van camerabeelden werd duidelijk dat er zeker nog één verdachte betrokken was bij de fatale schietpartij, namelijk de man die Martina doodschoot. Nadat de verdachte in beeld kwam in het onderzoek, was de politie onophoudelijk naar hem op zoek. Hij werd gisteren uiteindelijk in Spijkenisse aangehouden. Vrijdag meldde het Openbaar Ministerie dat er over en weer is geschoten tijdens het schietincident op 10 juli. Er zijn geen aanwijzingen dat Martina zelf heeft geschoten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Donkere auto gevonden

De schutter die Martina doodschoot, vluchtte uiteindelijk in een donkere auto. De politie ging op zoek naar het voertuig en kreeg gisteren uiteindelijk een melding van een voorbijganger. Die zag een geparkeerde auto met kogelinslagen in Rotterdam-Ommoord. Dat bleek na onderzoek de gezochte donkere auto te zijn, die inmiddels in beslag is genomen en verder wordt onderzocht.

De 31-jarige verdachte uit Rotterdam zit op dit moment in volledige beperking, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De politie laat weten dat het onderzoek onverminderd doorgaat en sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen.

Ster advertentie
Ster advertentie