FunX Rotterdam

Gesprek tussen Aboutaleb en rappers gaat niet door

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gesprek tussen Aboutaleb en rappers gaat niet door

In zijn nieuwjaarsspeech liet burgemeester Ahmed Aboutaleb weten in gesprek te willen gaan met rappers om zo een eind te maken aan het verheerlijken van vuurwapengeweld. Eurosonic Noorderslag nodigde vervolgens de burgemeester uit om dit debat te voeren op het festival dat deze week plaatsvindt in Groningen. Aboutaleb ging in op deze uitnodiging, maar volgens de organisator van het festival gaat het nu toch niet door.

niet gelukt

Aan het AD laat de organisatie weten dat het niet gelukt is om op korte termijn "een discussie op te zetten die recht doet aan de problemen en de kwaliteit die ESNS bij overige panels biedt." Een woordvoerder van Aboutaleb geeft aan dat de burgemeester verbaasd was en graag in Groningen was komen debatteren.

zwaardere straffen

Het gesprek gaat deze week dus niet door, maar Aboutaleb wil alsnog het debat aangaan in Rotterdam. In zijn nieuwjaarsspeech zei hij dat hij vindt dat rappers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en het ophemelen van vuurwapengeweld moeten stoppen. Aboutaleb deed deze oproep na de trieste dood van rapper Feis en de moord op de 16-jarige Hümeyra. De burgemeester van Rotterdam ziet het liefst dat de straffen voor wapenbezit verzwaard worden: "Straffen op wapenbezit zijn te laag, dat is mij een doorn in het oog", aldus Aboutaleb.

Ster advertentie
Ster advertentie