STER Advertentie
STER Advertentie

Johan 'de Boterhamman' maakt elke dag lunch voor arme Rotterdamse kinderen

Johan de Boterhamman maakt elke dag lunch voor arme Rotterdamse kinderen

Maandag 3 september 2018 - 20:35 uur

|

Door:

Elize

De Rotterdamse Johan Muurlink staat elke ochtend om half zeven op om tot wel zestig boterhammen te smeren. Dat doet hij voor de arme kinderen van twee basisscholen die te weinig of zelfs geen lunch meekrijgen. FunX-dj Youssef sprak met deze held in Jouw Stad Rotterdam. 

Zoon

Johan begon met het smeren van de broodjes door zijn zoontje. "Hij zat in de klas en ik zag in mijn ooghoek dat hij zijn brood aan het uitdelen was. Hij kwam vervolgens naar mij om te vragen of dat mocht en ik zei: 'Natuurlijk jongen, ik ben trots op je.' Vervolgens ging ik naar de directie om hierover te praten." Uit dat gesprek bleek dat sommige kinderen niet brood vanuit huis meekrijgen. 

Financiën

De eerste drie maanden betaalde Johan alle boterhammen en beleg uit eigen zak, maar inmiddels wordt hij financieel geholpen door vrienden, familie en instanties. Helaas doen de scholen zelf en ook de gemeente nog niets om deze taak van Johan over te nemen. En dat is raar, vindt ook Johan die hoopt dat de gemeente zelf met een project komt. 

"Zolang dat er niet is, ben ik er."

Stichting

Johan is van plan om het groter aan te pakken. Hij heeft inmiddels een Facebookpagina onder de naam Niet Graag een Lege Maag, een eigen donatiewebsite en hij wil binnenkort een officiële stichting gaan opstarten. Dat er vraag naar is, is hem namelijk wel duidelijk geworden. Er zijn zelfs middelbare scholen die contact met hem opnemen met de vraag of hij ook aan hen brood wil leveren. 

Als je Johan wil helpen, kun je dat doen door geld te doneren of beleg te brengen naar Buurthuis Irene Bloemhof. "Het liefst halal, zodat iedereen mee kan eten."

'Johan smeert iedere dag broodjes voor arme Rotterdamse kinderen'

 

Populair op FunX.nl

  • Deze moslima's vasten niet tijdens ramadan en dat zorgt voor een tweestrijd

  • Kim en Kanye delen eerste foto van pasgeboren baby en onthullen de naam

  • Boef kocht deze villa voor ruim 1,43 miljoen euro

  • Filipijnse Duncan Laurence overspoeld met felicitaties

  • Vincent Kompany verrast voetbalwereld met twee open brieven

  • Dochter (11) Jennifer Lopez laat zangkunsten horen en het is prachtig

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.rotterdam.38846-johan-de-boterhamman-maakt-dagelijks-lunch-voor-arme-rotterdamse-kinderen"}