FunX Rotterdam

Zingende Rotterdamse straatkrantverkoper Blikkie overleden

foto: youtube/rtvrijnmond
  1. Newschevron right
  2. Zingende Rotterdamse straatkrantverkoper Blikkie overleden

Rotterdam is een icoon verloren, want de zingende straatkrantverkoper Blikkie is vrijdag overleden aan de gevolgen van leverkanker. Hij stierf op 74-jarige leeftijd in een hospice in Ijsselmonde. RTV Rijnmond ging eerder dit jaar op zoek naar de verkoper die niet meer op zijn vaste plek opdook. Zij ontdekten dat Blikkie terminaal ziek was en deden een prachtige oproep om hem in de laatste weken van zijn leven te steunen. Hij werd uiteindelijk overladen met mooie berichten en cadeaus.

Wie maakt me blij?

De meeste mensen kennen Blikkie als de zingende straatkrantverkoper die altijd voor de Rotterdamse Bijenkorf stond. Hij probeerde jarenlang krantjes te verkopen met zijn legendarische line: "Wie maakt me blij, wie koopt een krantje bij mij?". Blikkie was een Rotterdams straaticoon en daarom is iemand op internet een petitie gestart om een gedenktegel voor Blikke te plaatsen bij zijn vaste verkoopplek.

Voetballer

De echte naam van Blikkie was Johan Van Dams-Blikslager. Hij speelde in zijn jonge jaren in het nationale elftal van Suriname. Nadat hij naar Nederland kwam, raakte hij aan de drugs en leefde hij op straat. Bijna iedere dag probeerde hij de straatkrant te verkopen in het centrum van zijn geliefde Rotterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie