STER Advertentie
STER Advertentie

Rotterdamse Kaapverdianen organiseren stille tocht voor doodgeslagen Giovani (21)

Vrijdag 10 januari 2020 - 17:23 uur

|

Door:

Daisy

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er wordt zaterdag in het centrum van Rotterdam een stille tocht gehouden voor de 21-jarige Kaapverdische Luis Giovani dos Santos Rodrigues. Hij werd op 21 december in Portugal doodgeslagen door vijftien mannen. 

Studie

Giovani woonde pas twee maanden in Portugal voor zijn studie Digital Game Design. Volgens Portugese kranten kregen hij en twee vrienden na een avond uit ruzie over geluidsoverlast met een groep van vijftien mannen. Getuigen zeggen dat de mannen Giovani en zijn vrienden zijn aangevlogen en hen hebben geslagen met riemen, stokken en ander dingen. 

Giovani werd bewusteloos geslagen en zo achterlaten. Later overleed hij aan zijn verwondingen. Op social media wordt gezegd dat de daders mogelijk racistische motieven hadden. De Portugese politie onderzoekt zijn dood. 

witte kleding

De stille tocht die voor Giovani wordt georganiseerd, vindt zaterdag 11 januari plaats om 17.00 uur vanaf het Kaapverdische consulaat aan de Baan 6. Via de Nieuwe Binnenweg loopt de stoet richting het Heemraadsplein, waar de tocht om 18.00 uur aankomt. Om 19.00 wordt stilgestaan bij zijn dood. Aan alle mensen die mee willen doen met de stille tocht wordt gevraagd om witte kleren te dragen. 

Populair op FunX.nl

  • TVOH-kandidaat Richy uit woede op Facebook: "Lil Kleine is een slechte coach"

  • Ayoub en Kes zingen prachtig duet in Arabisch in 'TVOH'

  • Rijden met alcohol op? Dan kan je straks meteen je rijbewijs kwijtraken

  • Timbaland viel 59 kilo af na afkicken van pijnstillers en leeft nu gezond

  • 'Vermiste boer vermoedelijk opgegeten door eigen varkens'

  • Officieel: Prins Harry en Meghan doen afstand van koninklijke titels