FunX Rotterdam

"Nieuw skatepark zet Rotterdam weer op de kaart"

  1. Newschevron right
  2. "Nieuw skatepark zet Rotterdam weer op de kaart"
Goed nieuws voor de skaters in Rotterdam, want er is een oplossing gevonden voor de herontwikkeling van het skatepark aan de Westblaak! De gemeente heeft in totaal 900.000 euro beschikbaar gesteld, waarvan 600.000 euro afkomstig is van de deelgemeente Centrum. Dat is een groot verschil met de 300.000 euro die in eerste instantie beschikbaar was.

Het College van B&W heeft in overleg met D66, PvdA en Leefbaar Rotterdam ook besloten om het nieuwe park niet zelf te ontwerpen, maar de opdracht neer te leggen bij andere partijen. Zij gaan in samenwerking met de skaters op zoek naar de invulling van het park.

Skater Marco Jongeneel denkt dat een park met de laatste skatetrends het visitekaartje kan worden van de stad. Hij wil weer iets unieks in Rotterdam: "Iets waarmee we de stad weer op de kaart zetten, want we zijn nu het lachertje van het land." Daarom hoeft het park van hem niet binnen een paar maanden klaar te zijn. Hij zegt dat skaters liever een zomer zonder skatepark hebben, dan een gehaaste oplossing waar niemand blij mee is.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F94780455"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie