FunX Rotterdam

Drie vermisten na zware explosie in Rotterdams appartementencomplex

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Drie vermisten na zware explosie in Rotterdams appartementencomplex

Een appartementencomplex aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid brak gisteravond brand uit na een explosie. Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen. Ook zijn de hulpdiensten nog op zoek naar drie vermisten.

Auto ontploft

De brand brak uit nadat een auto in een garagebox onder het wooncomplex ontplofte, zo meldt Rijnmond. Door de kracht van de explosie werd de auto uit de garagebox geblazen en moesten zeker 44 woningen ontruimd worden. Tientallen ramen van woningen en gebouwen in de nabije omgeving zijn gesneuveld als gevolg van de knal. Volgens omwonenden was de explosie zelfs kilometers verderop te horen.

De brand sloeg bijna over naar een naastgelegen supermarkt. De brandweer heeft dat echter kunnen voorkomen door een tussengelegen pand te slopen. In dezelfde straat bevond zich ook een vuurwerkopslag waar in totaal 5.000 kilo vuurwerk lag. Deze is door de hulpdiensten leeggehaald.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog bezig met blussen

De brandweer is nog bezig met het blussen van de brand en houdt er rekening mee dat de drie vermisten nog in het pand aanwezig kunnen zijn. De meeste bewoners konden terecht bij familie en vrienden. Anderen getroffenen werden ondergebracht in een hotel of in de nabijgelegen sporthal de Wielewaal. Bewoners kunnen vandaag vanaf 08.30 uur in het gebiedskantoor van het stadsdeel Feijenoord terecht voor vragen.

Ster advertentie
Ster advertentie