FunX Rotterdam

Rotterdam Unlimited: Deze drie brassbrands strijden tijdens Battle of Drums

  1. Newschevron right
  2. Rotterdam Unlimited: Deze drie brassbrands strijden tijdens Battle of Drums

Het zijn Talent For Music, Team Explosion en The Originals die het Hofplein vanavond vanaf 19.00 uur gaan doen shaken tijdens de Battle of Drums! Ze zijn de opwarmers voor de Zomercarnaval Straatparade die morgen plaatsvindt en strijden om de titel Beste Brassband Rotterdam Unlimited Zomercarnaval 2018! En de winnaar, die wordt uitgekozen door het publiek.

UPDATE: en de winnaar is...

21.41 uur: Brassband The Originals wint Battle of Drums 2018!

ROUTE

Voordat de finalisten het hoofdpodium op het Hofplein onveilig gaan maken, loopt iedere band vanuit een ander startpunt die kant op. Ze beginnen bij de Oude Haven (Witte Huis), het Oude Westen (Tiendplein) en de Mathenesserlaan (Westerpaviljoen).

TALENT FOR MUSIC

Talent For Music, ofwel TFM, is de winnaar van vorig jaar. En dat terwijl de band, die is opgezet door Benjamin Asporaat, in april 2016 begon met slechts vier man! Inmiddels wordt de brassband gevormd door twaalf muzikanten, die los van muziek maken, een heel mooi doel hebben. Ze richten zich namelijk ook op het empoweren van jongeren tussen de 14 en 26 jaar.

TEAM eXPLOSION

Team Explosion bestaat al wat langer, namelijk sinds 2008, en is een echte brassband met vrienden. Het is een beetje uit te hand gelopen, want het was eigenlijk niet per se de bedoeling om er professioneel mee aan de slag te gaan. Maar de jongens zijn zo goed in wat ze doen, dat ze steeds vaker gevraagd werden voor hun gezamenlijke drumskills. In 2009 deden ze voor het eerst meer aan de Battle of Drums en werden tweede.

THE ORIGINALS

The Originals gaat nog verder terug in de tijd, namelijk 2005. Het begon ooit met vijf vrienden die overal waar ze konden muziek maakten met goedkope instrumenten. Inmiddels heeft de energieke groep 20 leden die willen knallen tijdens de Battle of Drums. En met hun jarenlange ervaring, moet dat zeker lukken. Naast veel repeteren voor leuke shows, geven de leden van de brassband ook drumlessen op scholen en verschillende jeugdinstellingen.

throwback & volledige optredens

Check hieronder hoe het er vorig jaar aantoe ging. Morgen verschijnen de volledige optredens, die vanavond plaatsvinden, op de Facebookpagina van FunX.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie