FunX Rotterdam

Jandino Asporaat strijdt tegen straatroof

  1. Newschevron right
  2. Jandino Asporaat strijdt tegen straatroof
Jandino Asporaat is vandaag samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie de campagne 'Straatroof is Triest' begonnen. De komediant heeft als ambassadeur vandaag op het college STC-Groep te Rotterdam een groepsgesprek met jongeren gehouden. Ze schreven hierbij een scenario voor een campagnefilm tegen straatroof. Het winnende script wordt verfilmd en in december online gelanceerd.

FunX-reporter Willemijn was ook bij de workshop in Rotterdam aanwezig om Jandino over de campagne te spreken. "Een slachtoffer zal voor het leven getekend zijn maar een straatrover ook. Als je iets doet en je wordt gepakt en je denkt over 15 jaar ik ga me weer netjes gedragen dan zal je altijd de gevolgen voelen van hetgeen wat je een aantal jaar geleden hebt gedaan", aldus Asporaat. "Die jongeren hebben niet door dat het na die straf klaar is. Het is helemaal niet klaar, want je wil straks een baan hebben en dat kan niet want je hebt ooit wat in je verleden gedaan", voegde hij er nog aan toe.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62778371&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie