FunX Rotterdam

Gentle4Kizomba taxidansers: "Ik zeg nooit nee op de dansvloer"

  1. Newschevron right
  2. Gentle4Kizomba taxidansers: "Ik zeg nooit nee op de dansvloer"

"Je hebt mensen die heel close tegen elkaar aan dansen, maar je hebt ook mensen die wat meer afstand houden." Dat vertelde Luciano Tuur van Gentle4Kizomba in Jouw Stad Rotterdam. Vorig jaar waagde hij zich aan zijn allereerste kizombadans, maar inmiddels kan hij zichzelf samen met drie vrienden Angelo, Sergio en Ross, een echte kizomba taxidanser noemen."We kijken of er vrouwen aan de kant staan, want in de kizomba scene heb je meer vrouwen dan mannen. Dan halen we die van de kant en doen een dansje met die dames."

Maar het kan nog best spannend zijn, zo dichtbij elkaar, zo intiem en dan ook nog de juiste danspasjes weten. "Ik was aan het dansen en ik keek om me heen. Je ziet mannen die al veel verder zijn. Ik dacht wat en dan sta ik hier met mijn stijve harken lichaam."

Kizomba dansen terwijl je een relatie hebt?

Kizomba vormt geen enkele bedreiging voor Luciano en zijn vriendin. Ze doen beide aan deze vorm van de 'Afrikaanse tango' en gaan regelmatig met en zonder elkaar naar feesten. "Als we op feesten zijn, zie ik haar in het begin van de avond en het eind van de avond. We gaan om te dansen met anderen dan."

Tips

Tip #1: "De vrouwen vragen ook gewoon mannen ten dans nu. Hoe brutaler je bent als vrouw, hoe meer dansjes je in de avond doet."

Tip #2: "Oefenen. Zoveel mogelijk dansen."

Kizomba op de werkvloer

FunX dames Shay, Dulci en Kavita kregen ook nog een spoedcursus kizomba van de heren.

Ster advertentie
Ster advertentie