FunX Rotterdam

Rotterdammer laat auto draaien terwijl hij eten haalt, auto wordt gestolen

foto: Instagram: politie_rotterdam_centrum
  1. Newschevron right
  2. Rotterdammer laat auto draaien terwijl hij eten haalt, auto wordt gestolen

Even je auto uitstappen om snel wat eten te halen? Vergeet dan niet om je wagen op slot te doen. Die wijze les heeft een man in Rotterdam vannacht wel geleerd. Hij liet namelijk de auto draaien terwijl hij eten haalde, maar zag bij terugkomst dat z'n voertuig was verdwenen.

Ingevorderd rijbewijs

Het voorval vond plaats op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid. De politie schrijft op Instagram: "Aan het begin van onze nachtdienst hoorden wij dat er een auto werd gestolen. Kort hierna zagen wij de auto door het centrum van Rotterdam rijden."

Uiteindelijk wist de politie het voertuig te stoppen op de Nieuwe Binnenweg. De autodief bleek een 28-jarige Rotterdammer te zijn die is aangehouden voor diefstal en heling. De man reed ook nog eens met een ingevorderd rijbewijs en was volgens de politie onder invloed van alcohol.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Wilde niet meewerken'

Omdat de man niet wilde meewerken aan de alcoholtest, zal hij daarvoor een straf krijgen van de verkeersofficier, laat de politie weten. Ook zal de autodief op een later moment zijn verklaring moet afleggen bij de recherche.

Auto weer terug

Gelukkig voor de eigenaar werd de auto na de aanhouding weer naar hem teruggebracht. Voor zover bekend was er geen sprake van schade aan het voertuig.

Ster advertentie
Ster advertentie