Naar homepage
FunX Rotterdam

Zomercarnaval in Rotterdam gaat ook dit jaar niet door

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zomercarnaval in Rotterdam gaat ook dit jaar niet door

Helaas, het vrolijkste feestje van Rotterdam, het jaarlijkse Zomercarnaval, gaat ook dit jaar niet door. De organisatie liet eerder nog weten dat de straatparade coronaproof in Ahoy zou plaatsvinden, maar ook dat zit er niet in. "Onze focus is volledig gericht op 2022 en we kijken uit naar een mooie editie met de 35ste Zomercarnaval Straatparade", schrijven ze op Instagram.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Maximaal ingezet'

"De organisatie van Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval hebben zich maximaal ingezet om het festival dit jaar door te laten gaan", is bij het bericht te lezen. "Maar ondanks de ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties en sneltesten moeten wij helaas concluderen dat Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval dit jaar helaas niet plaats kunnen vinden."

Lastig

De organisatie was enthousiast over een editie in Ahoy, maar dat bleek toch ingewikkeld. Zo durfden veel dansers en danseressen zich niet aan te melden uit angst voor besmettingen en was ook het boeken van internationale artiesten voor het avondprogramma een probleem, omdat reizen momenteel lastig is.

Ster advertentie
Ster advertentie