FunX Rotterdam

Mannen hebben ook een gebruiksaanwijzing!

  1. Newschevron right
  2. Mannen hebben ook een gebruiksaanwijzing!

Hebben mannen gevoelens? Ja! Dat is wat relatietherapeut Bert Rietenbeek concludeert met zijn gelijknamige boek dat pas is verschenen. In Jouw Stad Rotterdam vertelde hij dat ongeveer de helft van de mannen moeite heeft om die gevoelens te uiten.

Onzeker

Bert heeft 63 mannen van verschillende leeftijden geïnterviewd voor zijn boek. Uit de interviews bleek onder andere dat elke man een heel persoonlijk en emotioneel verhaal kon vertellen. "De helft vindt het vaak moeilijk om gevoelens naar buiten te brengen. Ze voelen zich er vaak onzeker over en niet veilig, want het 'hoort' niet."

Er is weinig bekend over de gevoelens van mannen. Dat was voor Bert een belangrijke reden om dit boek te schrijven. "Je leest er weinig over. Alleen in muziek en gedichten. Ik merk ook dat veel mensen in een relatie problemen hebben met een man die niet wil praten of zijn gevoelens niet wil uiten."

Veilig & gerespecteerd

Na zoveel interviews met verschillende mannen, zou Bert toch wel een beetje advies voor de vrouwen moeten hebben? En dat heeft hij! "De gebruiksaanwijzing verschilt per man. Maar zorg dat hij zich veilig bij je voelt en ook gerespecteerd wordt."

Ster advertentie
Ster advertentie