FunX Rotterdam

Battlefield 5 krijgt een Rotterdam-map!

foto: EA Games/Battlefield V
  1. Newschevron right
  2. Battlefield 5 krijgt een Rotterdam-map!

Rotterdam vormt deels het decor van de nieuwe game Battlefield 5. Het schietspel dat op 19 oktober uitkomt, krijgt een map die zich in de havenstad afspeelt met de Maas als centraal punt. Dat bleek gisteravond tijdens de presentatie van de nieuwe Battlefield-game.

Rotterdamse iconen

Het vijfde deel van Battlefield speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, dus de Markthal ga je waarschijnlijk niet tegenkomen, maar de Willemsbrug, het Witte Huis, de Laurenskerk en de Oude Haven zijn duidelijk te zien in de concept art die gisteren uitkwam. Het Rotterdamse level maakt onderdeel uit van de Grand Operations-modus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Allies vs nazi's

EA heeft woensdagavond via een livestream met comedian Trevor Noah de nieuwe Battlefield-game voor het eerst laten zien. In Battlefield 5 gaat de strijd tussen de geallieerden en de nazi's. Je vecht als soldaat met tanks, vliegtuigen en allerlei andere voertuigen zoals ook in eerdere delen het geval was, maar de game is ook zeker vernieuwend.

Geen Premium Pass!

Een van de grootste veranderingen in Battlefield 5 is dat de premium pass niet meer bestaat. Dat betekent dat iedereen die de game heeft gekocht ook alle maps kan spelen. Verder is nieuw dat je de personages flink kan aanpassen en voor de sneaky gamers is er ook wat nieuws: met speciale toolkits kan je nu vallen zetten. De co-op-modus keert terug onder de naam Combined Arms en Operations maakt een comeback als Grand Operations met een Rotterdam-map. Dat zijn grote missies die fictief drie of vier dagen duren. In tegenstelling tot concurrent Call of Duty blijft de singleplayermodus overigens wél behouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie